keurmerk

Dit deel van de expositie gaat over de geschiedenis van televisie reportagewagens.

BBC history:

'Live remote from Willow Lawn Shopping Center. About 1957.

The remote pickup was scheduled in October when Willow Lawn Shopping Center, the first mall in Richmond, opened for business. A thirty minute ceremony was broadcast live in late afternoon. Lacking a truck and microwave equipment, the Technical Department rented a large van in which was placed a crude table made of thick boards laid on saw horses. Equipment transported to Willow Lawn weighed more than a ton--all for a two camera job.'

Amerika

mus0036.JPG (14724 bytes)

Amerikaanse OBV met een Miller generator (mobiele energievoorziening) daar achter op een aanhangwagen. 1957

'American OBV with a generator behind it. Its a Miller generator. This is a ABC TV remote truck, complete with it's own generator trailer, and displaying a RCA TK 30 black and white camera.
It was used for years by KABC TV Channel 7 in Hollywood California. This photo was taken around 1957'

Ed Sullivan reclamespotjes opgenomen in reportagewagen. Reclamespotjes van Mercury auto's voor de Ed Sullivan show waren de eersten in mobiele beeldbandregistratie. Hier is de beeldbandopname-apparatuur op locatie in Manhattan, in de reportagetrein van Termini Videotape Services Inc. (Het werd een trein i.p.v. een trailer, vanwege de parkeerproblemen in New York). 
Meer dan een dozijn O.B.V.'s waren operationeel in de Verenigde Staten van Amerika en in Europa tegen het einde van 1959.

Ed Sullivan OBV

Ampex mobile

'Beeldbandkruiser' zet beeldopnameapparatuur op de weg.

Deze 'beeldbandkruiser' versloeg het gehele Amerikaanse land om te laten zien dat beeldbandopnameapparatuur op locatie ook uitstekend inzetbaar is. Programma's, reclamespotjes en demonstraties waren het resultaat als bewijs voor de veelzijdige inzetbaarheid van locatiewerk.

Ampex demo truck "Tape Cruiser" on a horse track recording a commercial.

beeldbandkruiser

obv55.JPG (16741 bytes)

Soms moest er geïmproviseerd 
worden bij buitenopnames. 
Een NTS-cameraman probeert prinses Beatrix in beeld te krijgen na haar aankomst op Schiphol op 
23 september 1959. 

Foto uit het boek Hallo Hier Hilversum! 
van Huub Wijfjes.

Foto uit het boek Hallo Hier Hilversum! 
van Huub Wijfjes. 

Sport is altijd een grote publiekstrekker geweest. De live-reportages van de schaatskampioenschappen, zoals hier de Europese- in 1966, behoren tot de meest enerverende. (NTS)

obv56.JPG (15532 bytes)

reportagetrein

Een van de eerste reportagetreinen. Deze foto is een foto van de Fernseh GMBH fabriek als promotie-materiaal. De reportagewagen komt dus uit Duitsland en aan de camera's te zien zijn ze uit eind 50 begin 60.